Los ricos serán más viejos, más cínicos y cada vez más ricos. Y despreciarán más a los pobres, que serán más numerosos, más jóvenes y cada vez más pobres
Insolventes (autoria anònima)

‎'No et limitis a contemplar aquestes hores que ara venen. Baixa al carrer i participa; no podran res davant d'un poble unit, alegre i combatent'

Vicent Andrés Estellés


dimecres, 2 de novembre del 2011

Per la llibertat d'un poble

Són molts els països que lluiten dia a dia per sobreviure al seu opressor i per sortir endavant.

Palestina ha estat admesa per la UNESCO com Estat membre amb els vots contraris del grans poders financers com ara els Estats Units o Alemanya. Amb 107 vots a favor de la introducció de Palestina com estat membre de ple dret, el gran aliat d'Israel, els Estats Units, ha decidit eliminar els fons que entregava a la UNESCO per a demostrar la seva enrabiada per no sortir-se amb la seva.

El fet que Palestina hagi aconseguit aquest reconeixement esdevenint l'Estat membre de la UNESCO número 195 és una gran alegria i, per molt que l'Estat sigui totalment diferent, la situació em va fer recordar un llibre que m'havien recomnat feia un temps i el qual per fi em vaig decidir a comprar. Tracta sobre el Sàhara i el seu patiment.




El llibre recull 13 testimonis en primera persona de manera monologada de persones que han viscut de primera mà els horrors de l'ocupació del Sàhara pel part del Marroc com a conseqüència de l'abandonament per part d'Espanya ja fa més de 30 anys. “Veus del Sàhara. Testimonis del passat i present d’un poble” és una recopilació de històries vàries que acaben per ser una de sola: la lluita per retornar el teu país a allò que era fent fora de la teva terra aquells invasors que no vetllin per la supervivència d'una cultura i una forma de vida tan única que és la clau per al reconeixement de qualsevol terra.


 


1 comentari:

Edu Piera ha dit...

La llibertat dels pobles sempre xoca amb el llibertinatge dels opresors. L'ONU és l'exemple més clar de la democràcia falsejada que vivim a occident i que fa que els pobles oprimits no tinguem vies per lluitar pels nostres drets :)
Genial, com sempre Carla :)