Los ricos serán más viejos, más cínicos y cada vez más ricos. Y despreciarán más a los pobres, que serán más numerosos, más jóvenes y cada vez más pobres
Insolventes (autoria anònima)

‎'No et limitis a contemplar aquestes hores que ara venen. Baixa al carrer i participa; no podran res davant d'un poble unit, alegre i combatent'

Vicent Andrés Estellés


dijous, 22 de desembre del 2011

Feliç consum i pròsperes retallades

Compra

Consumeix

Regala productes de grans multinacionals

No siguis original.

Camina pel centre de la teva ciutat i no et queixis del ritme de la gent del teu voltant. Van lents perquè són feliços. Han arribat les festes nadalenques i els torrons ajuntaran a famílies contentes que no es veuen en tot l’any però ho dissimulen.

Un milió i mig d’euros gastats en llums als carrers. Figures de Pares Noels, vinguts d’altres parts del món, decoren els aparadors. Aparadors enlluernats per a no pensar. Per a cridar al consumisme compulsiu perquè toca, perquè és lleig trencar tradicions.

Oblida’t de regalar coses fetes per tu fora de dades assenyalades. És estrany.

Els grans centres comercials ja et diuen quan ho has de fer. Recorda que quan acabi Nadal tens les rebaixes i després vindrà Sant Valentí seguit del dia de la mare, el del pare i el del veí.

Ho sabem. Participar en el joc només ens fa una peça més del sistema capitalista, de la legitimació dels rols de gènere imposats, de la cultura del obeir i no la d’aprendre, posicionar-te i fer.

Però compra inútilment i amb tranquil•litat que, tristament, ningú et mirarà malament.

___________________________________

Vídeo de l'AJLC